fbpx
Inchidere Balcon

Inchidere Balcon – Sfaturi pentru un Balcon Perfect

Categorii: Inchidere Balcon Sticla

Spatiul extra este limitat, in special atunci cand locuiesti la bloc. Astfel, balconul reprezinta pentru multi locatari nu doar o locatie in care pot depozita articolele, ci si un mod de a se destinde, de a se relaxa. Desi ambele tipuri de balcon – cele deschise si cele inchise – ofera avantaje si beneficii specifice, vremea rece si schimbarile de temperatura pot influenta decizia de a apela la un sistem de inchidere balcon.

De accea, in momentul in care te hotarasti sa-ti inchizi balconul, design-ul acestuia trebuie, de asemenea, luat in calcul. Astfel, echipa Geam Balcon iti vine in ajutor cu sfaturi pentru ca balconul ideal sa se transforme din vis in realitate! Oferim servicii complete, de montare, livrare si asamblare, pentru un proiect livrat la cheie!

Inchidere Balcon Personalizata

Inchidere balcon cu sticla iti ofera posibilitatea de a alege dintre trei stiluri diferite de deschidere a geamului:

  • Inchidere Antiochia
  • Inchidere tip Ghilotina
  • Inchidere Carthago

Toate cele trei sisteme se pot personaliza conform preferintelor, cu foi de sticla securizata de 8mm sau de 10mm, oferindu-ti tie si celor dragi tie siguranta. Mai mult toate cele trei tipuri de geamuri sunt disponibile in diferite culori, pentru o gama si mai larga de variante. Intreaga feronerie este conceputa din inox, fapt ce ofera durabilitate in timp si rezistenta impotriva elementelor, indiferent de alegerea ta.

Desi impart o serie de atributii comune, cele trei tipuri de inchidere balcon sticla, se deosebesc prin inaltimea si latimea geamurilor, cat si prin modul acestora de prindere. Sistemul de inchidere Antiochia ofera geamuri ce ajung la o inaltime de 2500mm si o latime de 620mm, bucatile de geam fiind pliabile, bucata cu bucata. Odata deschise, sistemul lor de inchidere si fixare previne miscarea si balansarea, fapt ce va asigura integritatea geamurilor chiar si in zilele cu vant puternic. Mai mult, odata inchise, sansa de a fi deschise accidental este inexistenta.

Inchidere balcon de tip ghilotina, asa cum ii spune si numele, ofera un sistem de deschidere si inchidere a geamurilor sticla balcon vertical. Geamurile sunt concepute din trei bucati, geamuri ce sunt ideale pentru spatiile largi, avand posibilitatea de a atinge o inaltime de 3500mm si o latime de 3000mm. Bucatile coboara, pentru a preveni orice fel de accidentare, iar in modul deschis, geamul final, cel peste care au fost pliate celelalte doua elemente, ramane fix. Astfel, acest tip ofera securitate sporita pentru cei mici, jucand rol dublu – de geam si de “balustrada” de protectie.

Sistemul de inchidere stil Carthago ofera o trecere eleganta din interior in exterior, oferind un “perete” transparent, cu elemente de geam glisant. Geamurile pot atinge o inaltime de 2500mm, si o latime intre 1000mm si 1200mm, mecanismul de deschidere si inchidere folosind sistemul de culisare pe sine.

Functionalitatea Balconului

In functie de sistemul de inchidere balcon sticla ales, noul spatiu poate capata noi intrebuintari. Lasa-ti imaginatia sa zburde, variantele sunt nelimitate! Poti amenaja balconul ca spatiu de lucru, ca un birou ce profita constant de sursa de lumina naturala. De asemenea, in functie de locatia acestuia, il poti transforma in bucataria mult visata. Sau daca iubesti plantele, o mica oaza de verdeata chiar si in sezonul rece, cu plante si flori diverse, este binevenita.

In cazul in care ai integrat complet balconul, spatiul exins, noua camera, poate deveni un spatiu de joaca amenajat pentru cei mici. Astfel, ii vei putea supraveghea usor in timp ce se joaca, si vei stii ca sunt beneficiaza de siguranta si confort. De asemena, se poate amenaja usor si ca un “mini-apartament” pentru animalul tau de companie. Indiferent daca este caine sau pisica, iguana sau papagal, sigur animalutului tau ii va face placere spatiul extins de joaca.

Culorile si Nuantele Potrivite

Odata stabilit sistemul de sticla balcon cat si functionalitatea pe care o are noul spatiu, urmeaza amprenta personala – culorile, tonurile si nuantele alese! Indiferent de stilul pe care doresti sa il folosesti, sunt cateva aspecte de care poti tine cont:

  • Locatia sursei de lumina– desi poate nu parea un factor decisiv pentru alegerea intregii scheme de culori, acest aspect este vital. Daca soarele patrunde des in incapare, poti alege si nuante usor mai inchise, intrucat lumina naturala va compensa. Insa daca soarele viziteaza balconul doar pentru cateva ore pe zi, recomandat ar fi culorile de vopsea deschise.
  • Tipul balconului si functionalitatea acestuia– in functie de “destinatia” spatiului, alege culori complementare, care sa se armonizeze cu scopul balconului.
  • Timpul pe care urmezi sa-l petreci in balcon– tine cont de cat de mult timp urmeaza sa petreci in balcon. Anumite culori pot deveni iritante dupa o anumita perioada de timp.
  • Orientarea si dispunerea casei– incearca sa atribui balconului tau culori ce se afla in armonie si cu restul casei.

Concluzie

Balconul ideal nu trebuie sa ramana doar un vis nerealizabil. Transforma-l in realitate alaturi de o echipa profesionista – echipa GeamBalcon. Livrat direct la cheie, vei putea sa incepi imediat personalizarea spatiului, creandu-ti propria oaza de pace si liniste!

Distribuie catre prietenii tai:

Articole recente

Menu