fbpx
Sistem inchidere balcon

Sistem Inchidere Balcon si Idei de Amenajare

Categorii: Inchidere Balcon Sticla

Cand deja beneficiezi de un sistem inchidere balcon de calitate, urmatorul pas este aranjarea lui. Insa si aici trebuie sa tii cont de cateva detalii. In functie de tipul acestuia, de dimensiune si locuinta, cat si de functionalitatea lui, exista mai multe stiluri de amenajare balcon sticla. Sigur, decizia finala iti apartine, insa noi te sfatuim sa iei in considerare si urmatoarele caracteristici.

Aranjarea si tipul de Balcon

Balconul este de doua feluri: balcon inchis sau balcon deschis. Astfel, in functie de ce balcon ai, amenajarea si aranjarea lui va fi diferita.

Balcon deschis

Chiar daca este un spatiu relativ usor de aranjat, trebuie sa fii atent la elementele utilizate. De ce? Din cauza schimbarilor de temperatura. Pentru ca nu are un sistem inchidere balcon, deci nu beneficiaza de protectia unor geamuri glisante, mobila utilizata va trebui sa fie rezistenta la intemperii. Deci, este recomandat sa eviti mobilierul confectionat din lemn. Metalul, de exemplu, este un material rezistent, ce va suporta cu bine schimbarile de vreme.

Mai mult, poti adauga un strop de personalitate balconului tau prin adaugarea de balustrade balcon! Confectionate din sticla securizata, te vor ajuta sa pastrezi privelistea minunata, dar vor oferi si siguranta.

Sistem inchidere balcon

Balcon inchis

Un balcon inchis nu este dificil de amenajat. Sistem inchidere balcon va tine ploaia si vantul departe, deci il poti decora cum doresti. Pentru confort sporit, poti alege geamuri glisante balcon, geamuri ce ofera o serie larga de beneficii. Daca doresti sa citesti detaliat despre acestea, te invitam sa citesti articolul nostru de pe blog. Mai mult, poti pastra lumina soarelui chiar si prin tavan, folosind un acoperis retractabil.

Sistem inchidere Balcon si Amenajarea lui in Functie de Dimensiune

Un alt criteriu extrem de important este dimensiunea acestuia. Astfel, balconul va imbina atat tipul – deschis/inchis – cu dimeniunea – mic, mare, lung, scurt, lat sau ingust. Deci, pentru a obtine maximul dintr-un astfel de spatiu, decorarea, aranjarea si mobilierul trebuie alese cu grija. Mai mult, atunci cand le alegi, trebuie sa tii cont de armonia de culori si practicalitate.

Sistem inchidere balcon

Balcon mic Deschis/Inchis

Acest gen de balcon poate fi la randul sau deschis sau inchis. Cu toate acestea, indifferent de tipul sau, reprezinta o provocare in aranjare. De ce? Pentru ca trebuie sa fie atat functionale, dar sa reprezinte si un spatiu de relaxare pentru tine.

Din cauza spatiului redus cu care poti lucra, de cele mai multe ori alegerea mobilierului poate fi o provocare. Deci, este recomandat sa apelezi la mobila confectionata pe comanda, pentru a te asigura ca se potriveste perfect. Pentru decoratiuni, incearca sa le pastrezi la minim, altfel ar putea parea aglomerat si inghesuit. Mai mult, tocmai datorita timpului si efortului investit in acest tip de balcon, este recomandat sa te gandesti si la un sistem inchidere balcon. Astfel, o inchidere balcon sticla va pastra investitia ta intacta.

Balcon mare Deschis/Inchis

Daca este fericitul proprietar al unui balcon de dimensiuni generoase, aranjarea acestuia nu ar trebui sa fie vreo problema. Insa inainte de a incepe sa-l decorezi, trebuie sa-ti setezi anumite reguli. Trebuie sa planifici paleta de culori pe care doresti sa o folosesti, stilul pe care vrei sa-l abordezi – baroc, modern, vintage etc – cat si bugetul pe care esti dispus sa-l acorzi.

Daca este un balcon larg, deschis, se va apropia mai mult de stilul unei terase. Poti opta pentru inchidere cu geamuri glisante terasa, sau poti utiliza diferite tipuri de “despartitoare” pentru a delimita zonele. Gardulete din lemn, o “perdea de plante”, sau pur si simplu balustrade balcon transparente, sunt solutii practice si estetice.

 In functie de Tipul de Locuinta

Tipul locuintei va influenta si stilul de balcon pe care il ai. Astfel, balconul de bloc sau apartament, se va diferentia de cel prezent la case. Cand vorbim de balconul unui bloc, folosirea unui sistem inchidere balcon adecvat te va ajuta sa-l transformi intr-un spatiu de relaxare. Fiecare coltisor este important, intr-un spatiu restrains. Deci, asigura-te ca il organizezi in asa fel incat sa te ajute sa te relaxezi.

Balconul unei case, pe de alta parte, este diferit. In functie de stilul arhitectural al casei, balconul a fost creat special pentru a indeplini anumite functii. Fie ca este construit in stilul unei terase, fie ca este un balcon mic, plasat la un geam, in decorarea lui trebuie sa tii cont si de arhitectura casei.

Sistem inchidere balcon

Alte Intrebuintari

Balconul, cat si inchidere balcon aferenta, vor transforma un spatiu mic intr-unul extrem de versatil. Astfel, alte tipuri de intrebuintari neceista, de asemenea, alte tipuri de amenajari. Deci, se mai impart si in:

  • Situat in prelungirea bucatariei – poti prelungi bucataria si spatiul de gatit.
  • In prelungirea livingului – ofera un spatiu suplimentar de depozitare.
  • Aflat in prelungirea dormitorului – se poate utiliza ca loc de joaca pentru cei mici, sau ca dressing.

Mansarde sau terase – ofera o oaza de liniste si relaxare

Tags: , ,

Distribuie catre prietenii tai:

Articole recente

Menu